zondag 20 september 2015

Sportdag

Donderdag 17 september was het zover ... De sportdag! 
We hadden er toch wel naar uitgekeken om een hele dag te kunnen sporten en bewegen i.p.v. om de banken te moeten luisteren naar wat juf Drieke allemaal vertelt! :)

Door de voorspelde regen boksten juf Hannelore en juf Stien een regenprogramma in elkaar. En wat voor een programma! 

We wandelden samen met het 4de en 5de leerjaar naar de sporthal waar we ons mochten omkleden. Daarna gingen we samen de klas van juf Lieselotte het bewegingsparcours verkennen dat juf Hannelore en juf Stien voor ons hadden klaargezet. De trampoline, de bok, de grote banden met ballen erin, de evenwichtsbalken ... Het kon allemaal op heel veel enthousiasme rekenen! Na het verkennen van het parcours werden er tikkers aangesteld. Dat maakte alles nog wat spannender. En om het humor-gedeelde hoog te houden, mochten we ook eens als een siamese tweeling het parcours afleggen. Fun verzekerd!








Na de pauze kregen wij de kans om in de 4link aan de slag te gaan met de koffers vol spelmateriaal. Er was een springkoffer, een 'gekke' koffer ... We vonden het allemaal superplezant! Vooral de bal aan het touw vonden de zesdeklassers heel leuk. Zo leuk dat ze juf Drieke overtuigden om het met de hele klas te spelen, inclusief juf! En dat was héél spannend! Luka won uiteindelijk van de juf. (En de juf was doodop!) 






Opnieuw tijd voor het bewegingsparcours! Deze keer met het vierde leerjaar. We vonden het wel fijn om eens met een andere klas de opdrachten te vervullen. Deze keer legden we het parcours per drie af én verstopten de juffen ook kaarten. 

En daarna ... hadden we REUZEhonger! :)






Na de heerlijke middagpauze was het tijd voor vier op een rij. We werden in groepen verdeeld. Door sportspelen uit te oefenen konden we bollen verdienen om in te zetten op het spelbord. Er was brooddoosbak, frisbee, tchoukbal, ringstick, bouncebal, pamperbal ... Kortom, voor elk wat wils.




Na nog een fruitsapje was het alweer bijna tijd om naar school te vertrekken. We hielpen alles opruimen en vertrokken. Allemaal moe, maar voldaan!

Dank je wel, juf Hannelore en juf Stien, we vonden het een heel fijne dag!

Dank je wel aan de mama's en papa van Gust, Lothar, Wander, Robin en Yana om ons zo goed te begeleiden! 

Tot slot: nog een filmpje! :) 




1 opmerking:

  1. Super leuke sportdag
    ondanks het slechte weer
    Ik verlang al naar de volgende sportdag

    BeantwoordenVerwijderen