dinsdag 8 september 2015

Leren saai? Helemaal niet!

Wat een drukke en actieve dag vandaag! 

We startten de dag met een herhalingsles rond toepassingen. Er kwamen een aantal soorten aan bod. We maakten er 3 samen en de andere 2 moesten de leerlingen alleen maken. Eén opmerking? Deze klas werkt supergoed! Waaaauw! Omdat ze zo goed hadden gewerkt, mochten ze nog wat spelen met de verschillende denkspelen in de klas: Rush Hour, Virus, Computermeester, Tangrams ... Ja hoor, het was héél leuk! 






Na de wiskundeles was het tijd voor de allereerste spellingsles. We mochten in groepjes werken met de 'placemat'. Op die manier werkt iedereen eerst apart en gooien ze daarna alle mogelijkheden samen om tot het juiste antwoord te komen. 



In de Franse les leerden we het werkwoord 'venir' vervoegen. We schreven dit op het bord, we spraken het uit op verschillende manieren en keken hoe we dit kunnen oefenen met de dobbelsteen. Dat zorgde opnieuw voor veel plezier! 





In de namiddag hadden we eerst nog een lesje W.O. waar we leerden over de voorrang van rechts! Het filmpje dat de juf wilde tonen, wilde niet verschijnen. Bij deze de link. Het gaat over minuut 13 t.e.m. minuut 15! 






En toen was het tijd voor de knutselles. We keken naar wie de aboriginals zijn en hoe ze leven. We bekeken ook hun kunst. Nu was het aan ons om heuse aboriginalkunst te maken! En ik kan nu al zeggen dat het mooie resultaten zal opleveren! 





6de-klassers, prima gewerkt! Houden zo! :)

juf Drieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten