vrijdag 25 september 2015

Werken maar!

Hallo allemaal! 

Gisterennamiddag werkten we verder in onze bundel 'leren leren'. We namen er de stap 'ik doe het' onder de loep. Daarin zagen we dat een groepswerk vlotter kan verlopen als iedereen een taak krijgt. Zo hebben we een materiaalmeester, een voorzitter, een bemiddelaar, een verslaggever, een stiltebewaker en een tijdsbewaker. De leerlingen merkten dat dit vrij vlot ging, maar dat wat meer oefening zeker mag. Vanaf nu proberen we dit dus in te schakelen als we groepswerk doen. Iedereen zal eens elke rol moeten uitproberen! 




Deze morgen hadden we een les spelling en daarna was er het slotmoment van de vredesweek. Het filmpje met de beelden vind je hieronder: 




Na het slotmoment hadden we nog even tijd voor we konden gaan turnen met juf Hannelore. Ideaal dus om onze Franse werkwoorden nog eens te herhalen. En wat is er leuker dan dit te oefenen op de speelplaats onder een fijn herfstzonnetje? Al is het voor sommige wel nodig dat ze er thuis nog eens naar kijken! ;)





Deze namiddag was het dan weer tijd voor ontspanning. Na de schitterende spreekbeurt van Dieter (Chapeau!) mochten we onze zaklamp bovenhalen en handschaduwen maken. Wat op het eerste zicht een makkie leek, bleek dan in de praktijk toch niet altijd zo eenvoudig. Maar we hebben schitterende resultaten gezien! 




Nadien konden we genieten van een stuk uit 'De wraak van de mummie'. Heel wat leerlingen vinden het toch wel al een beetje spannend! :)

Prettig verlengd weekend allemaal!

juf Drieke

3 opmerkingen:

  1. Ik vond het een van de leukste lessen tot nu toe!
    Ps.: topliedje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De schaduw les was super tof.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste juf Drieke,
    Dit is de link voor de hiërogliefen:
    http://discoveringegypt.com/egyptian-hieroglyphic-writing/hieroglyphic-typewriter/

    BeantwoordenVerwijderen