zaterdag 7 maart 2015

Doe-dag Ieper

Donderdag was een supertoffe dag! We vertrokken 's morgens richting Ieper. Daar, in de Middenschool op het Minneplein, konden de leerlingen een hele dag kennis maken met het middelbaar onderwijs. Op voorhand hadden ze een keuze kunnen doorgeven (Latijn, moderne, TSO of BSO). Ter plaatse werden ze in groepen verdeeld volgens die keuze en gingen ze op stap.

In de voormiddag kregen ze twee lessen voorgeschoteld. Daarbij moesten ze, zoals in het echt secundair onderwijs, telkens verhuizen van lokaal én kregen ze dus een andere leerkracht voor hun neus! 's Middags mochten ze samen eten in de refter. Het was goulash met frietjes, superlekker dus! Al was het voor sommige leerlingen wat gek dat ze nu een plateau moesten gebruiken! Raar zeg! 

In de namiddag kwamen weer twee vakken aan bod. De leerlingen hadden o.a. Engels, Latijn, labo, actief leren met Frans, houtbewerking, koken ... Kortom, voor elk wat wils!

De leerlingen waren alvast heel enthousiast in de klas en vertelden honderduit over hun ervaringen! Die stap naar het middelbaar onderwijs wordt spannend ... maar voor veel leerlingen is het nu toch wel wat aftellen! :)











1 opmerking: