donderdag 25 september 2014

Sportdag

Afgelopen maandag stond de eerste sportdag van dit schooljaar op de agenda. En wat voor een sportdag! 

We vertrokken met behulp van een fotozoektocht naar een nog onbekende bestemming. De leerlingen moesten per twee de weg vinden en ook vragen onderweg oplossen. Sommige leerlingen waren heel goed in het 'subtiel' opschrijven van antwoorden, anderen zeiden bijna luidop de antwoorden! :)

Onderweg moesten we ook een paar opdrachten vervullen, waaronder haasje-over. Dat bleek minder gemakkelijk te zijn dan aanvankelijk gedacht. Sommige leerlingen durfden niet echt, anderen waren zo enthousiast dat ze hun voeten tegen de hoofden van andere leerlingen slingerden! Oeps!

Haasje-over! 

Springen maar ... 

Voor Marie gaat iedereen door de knieën :).
Tweede opdracht: voorwaartse draai. 

Eenmaal aangekomen in het Vierkavenbos mochten we samen met het 4de en 5de leerjaar een oriëntatieloop doen. Iedereen kreeg een kaartje met daarop dieren. Die dieren moest je in de juiste volgorde vinden en daarna ook 'pinnen'. Waaaaauw! Wat was dat fijn! Owen liep zelfs 2 kaarten vol! Ook chapeau voor meester Gilles die als tweede eindigde én juf Lieselotte die als 6de eindigde! Juf Drieke bleef wijselijk op de controlepost zitten. Hihi.


Na een deugddoende pauze en picknick werden de kinderen in groepen verdeeld. In groep moesten ze een kamp maken en daarna speelden we levend paintball. Bijna was de derde wereldoorlog uitgebroken tussen verschillende ploegen, al was het dan om te spelen! Met andere woorden: iedereen ging er volledig voor! Juf was blij om dat enthousiasme te zien!

's Avonds keerden we moe, maar tevreden terug schoolwaarts. Juf Hannelore, een dikke merci voor deze ongelofelijk fijne, sportieve dag! 



Komaan, Britt! 

Marie in het kamp ... 

Lopen mar. 


De winnaars van de oriëntatieloop
Owen (1ste plaats), Bo (2de plaats) en meester Gilles (3de plaats)

Bo laat zich niet kennen!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten