maandag 2 september 2013

Ja hoor! We zijn weer gestart!

Wat een fijne dag was dit zeg! De leerlingen van onze school werden met de rode loper ontvangen en genoten daar zichtbaar van! Het was voor velen een leuk en blij terugzien met hun klasgenootjes en vriendjes.

De zesde klas kreeg meteen twéé leerkrachten op z'n dak! Zowel meester Luc als juf Drieke verwelkomden de zesdeklassers. Na het maken van de afspraken, werden de eerste boeken uitgedeeld. Waaaauw! Dat zijn er wel veel! Alle boeken (zowel handboeken als werkboeken) moeten worden gekaft. We geven jullie in de loop van de week telkens een paar boeken mee. Zo wordt jullie rug niet overbelast!

's Middags verkenden de leerlingen voor het eerst de reftertaken. Het ging allemaal nog wat traag, maar goed! Tegen het einde van de week zijn ze zeker en vast al expert!

In de namiddag leerden we werken met de Franse weerkalender. Elke week zijn hier twee andere leerlingen verantwoordelijk voor. We leerden al nieuwe woorden zoals le soleil, le brouillard et des nuages. Nu maar hopen dat we vooral 'soleil' mogen invullen de komende weken!

We gingen daarna verder met de uitleg van Karrewiet, ons wekelijks halfuurtje actualiteit! Morgen geven we hier nog iets meer uitleg over!

Kortom, het was een boeiende eerste schooldag en we hebben er nu nog veel meer zin in!
Wat vonden jullie ervan? Hoe heb jij je eerste schooldag ervaren?

Groetjes
juf Drieke


PS: Vergeet morgen je foto én je karton niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten